Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Correctie op aanslag rioolheffing

maandag 7 mei

Rond de Paasdagen ontvingen inwoners van de gemeente Waadhoeke de aanslag gemeentelijke belastingen. Bij een aantal inwoners klopt de aanslag rioolheffing niet. Die inwoners ontvangen een correctie op de aanslag.

Voor wie klopt de aanslag niet?

Het betreft een deel van de aanslagen van bebouwde percelen die geen afval- of regenwater afvoeren op het gemeentelijk riool. Deze percelen bevinden zich met name in het buitengebied. Niet alle rioolheffingen  van deze percelen zijn verkeerd. De gemeente beoordeelt de aanslagen per stuk.

Wat doet de gemeente?

De gemeente controleert de aanslagen. En verstuurt daarna een correctie-aanslag. De gemeente streeft ernaar alle betrokkenen  binnen een aantal  weken hierover persoonlijk te berichten. Daarnaast past de gemeente de verordening voor 2019 aan.

Hoe gaat de betaling?

Er zijn 3 mogelijkheden:

  1. Betaalt u met automatische incasso
    Dan past de gemeente het bedrag van de resterende termijnen aan.
  2. Betaalt u zelf?
    Reken dan , na ontvangst van de correctie-aanslag uit wat u al betaald heeft en wat u nog moet betalen. U kunt betalen via internetbankieren of overschrijvingsformulieren of de blanco acceptgiro, die u eerder ontving. 
  3. Heeft u het volledige bedrag al betaald?
    Dan betaalt de gemeente het teveel betaalde bedrag terug.

Heeft u een vraag?

Houd  rekening met wachttijd als u de gemeente belt. De verwerking van de correcties en het beantwoorden van vragen kost veel tijd. Wilt u snel uw vraag kwijt? Vul het formulier in. Dan wordt u teruggebeld.

Onze excuses voor het ongemak. We bedanken u voor uw begrip.