Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

  • U bevindt zich hier:
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • In gesprek met inwoners over inrichting gemeentepark

In gesprek met inwoners over inrichting gemeentepark

maandag 9 juli

Dinsdagavond 17 juli organiseert de gemeente een gespreksavond over het park rond het gemeentehuis. De reden voor de gespreksavond zijn de zorgen van inwoners en raadsleden over het kappen van bomen bij het Dreeslaantje. Tijdens deze bijeenkomst wil de gemeente horen wat de bezwaren zijn bij het plan. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Donderdagavond 5 juli is de gemeenteraad akkoord gegaan met een voorstel. Hierin staat hoe de inspraak over het gemeentepark is geregeld. De eerste stap is de gespreksavond op 17 juli.  

Werkgroep samenstellen

Daarna stelt de gemeente een werkgroep samen met omwonenden en overige inwoners van Franeker en Waadhoeke. Na de zomervakantie gaat deze werkgroep aan de gang met de informatie die 17 juli opgehaald is. Het is de bedoeling dat de werkgroep komt tot een nieuw ontwerp voor het park aan de westkant van het gemeentehuis.

Presentatie nieuw plan

Wanneer de werkgroep klaar is met het nieuwe (of aangepaste) ontwerp, wordt weer een bijeenkomst georganiseerd. Dan wordt het gepresenteerd aan omwonenden, raadsleden en andere geïnteresseerden. Als er deze avond nog reacties zijn, kan het ontwerp misschien nog aangepast worden. Daarna moet het uiteindelijke ontwerp goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

Uitnodiging gesprekavond 17 juli

De gespreksavond van dinsdag 17 juli is in de raadzaal van het gemeentehuis en start om 19.30 uur. Alle ge├»nteresseerden zijn van harte uitgenodigd om erbij te zijn.