Identiteitskaart aanvragen

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan. Maak hiervoor een afspraak. Vijf werkdagen later kunt u uw identiteitskaart op afspraak ophalen op het gemeentehuis. Een identiteitskaart kost € 58,30 voor volwassenen. Met een identiteitskaart reist u vooral binnen Europa.

Alleen met pinpas betalen

Op dit moment accepteren we geen munt- of briefgeld. U kunt alleen met pinpas betalen.

Wat kost het?

Identiteitskaart Kosten Geldigheid
18 jaar en ouder € 58,30 10 jaar
Jonger dan 18 jaar € 30,70 5 jaar
Spoedaanvraag € 49,85 extra  

Wat heeft u nodig?

Bent u 12 jaar of ouder?

  • Alle geldige én verlopen paspoorten en identiteitskaarten die u heeft.
  • Bent u uw identiteitsbewijs kwijt? Of is het gestolen? Bij diefstal of verlies moet u aangifte doen. Dat kan bij de gemeente. Wij maken dan voor u een ‘Verklaring van vermissing’ op.
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen. Nieuw in 2020: de foto mag niet ouder zijn dan zes maanden op het moment van de aanvraag.
  • Pinpas.

Bent u jonger dan 12 jaar?

Neem dan ook mee:

  • Een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier (pdf, 160 KB) van beide ouders of van verzorgenden die het gezag hebben.
  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs van beide ouders of van verzorgenden die het gezag hebben.
  • Neem bij voorkeur één van uw ouders mee.

Wat u moet weten

Sneller identiteitskaart ontvangen

Het aanvragen van een identiteitskaart duurt vijf werkdagen. Heeft u sneller een identiteitskaart nodig? Vraag op afspraak een spoedaanvraag aan. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. De nieuwe identiteitskaart ligt dan binnen twee werkdagen voor u klaar. Voor het ophalen moet u een afspraak maken.

Landen

Met de identiteitskaart reist u naar de volgende landen.

Reizen met kinderen

Uw kind heeft een eigen identiteitskaart of paspoort nodig om naar het buitenland te reizen. Deze kaart vraagt uw kind zelf op afspraak aan. Uw kind moet dus persoonlijk aanwezig zijn bij de aanvraag van de identiteitskaart.

Reist u als enige ouder met uw kind naar het buitenland? Download de nodige formulieren voor het reizen met minderjarigen.