Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Carbidschieten? Meld je aan!

maandag 14 oktober

Ga je carbidschieten met oud & nieuw in Waadhoeke? Meld je dan aan!

Bij het schieten met carbid gelden regels. Eén van deze regels is dat je je aanmeld voor het schieten. Op de pagina www.waadhoeke.nl/carbid kun je je aanmelden. Ook vind je hier de overige regels die bij het schieten met carbid gelden. Aanmelden kan tot 27 december 2019.

Om het carbidschieten voor iedereen veilig te houden zijn er naast de regels ook handige veiligheidstips. Lees de veiligheidstips goed door voordat je gaat beginnen met carbidschieten met oud & nieuw.

Handige veiligheidstips:

  • Bereid je goed voor: informeer tijdig bij je gemeente naar de voorwaarden en vergunningen.
  • Bescherm jezelf: gebruik gehoorbescherming en draag een veiligheidsbril om jezelf te beschermen.
  • Gebruik goed materiaal: gebruik alleen een melkbus in goede staat met een stevige bodem, schiet met een plastic bal in plaats van een melkbusdeksel en zorg dat de bus, na het ontsteken, niet achteruit kan schieten.
  • Ontsteek het carbid veilig: ontsteek de bus met een fakkel op een stok terwijl je aan de zijkant van de melkbus staat. Ga nooit op de bus zitten. Zorg dat publiek op veilige afstand is.
  • Zorg voor EHBO: zorg dat er voldoende blusmiddelen (water om te koelen, blusdeken) aanwezig zijn, zodat je goed kunt handelen mocht er toch iets verkeerd gaan.
Uw Reactie