Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht

Doe mee met OldStars Walking Handball

maandag 14 oktober

Sporthal De Trije is donderdagavond 31 oktober het toneel van een kennismakingstraining OldStars Walking Handball. Dit wordt georganiseerd door Beweegteam Waadhoeke (Sport Fryslân), Handbalvereniging Jupiter ’76 en het Nationaal Ouderenfonds. OldStars Walking Handball is één van de spelvormen van OldStars Sport. Dit is een project van het Nationaal Ouderenfonds.

Oldstars Walking Handball is een variant van handbal waarbij de spelers niet hoeven te rennen of te springen. Tijdens het spelen is er geen lichaamscontact. Daarnaast spelen ze met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom heel erg geschikt voor mensen die op een latere leeftijd op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Handbal is een teamsport en dat is het leuke eraan: het sociale contact is minstens zo belangrijk als het bewegen.

In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Het Nationaal Ouderenfonds is landelijk kartrekker van Walking Handball, in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond. 

Maak kennis met Walking Handball

De kennismakingstraining is op donderdag 31 oktober om 19.00 uur en staat onder leiding van OldStars trainers van HV KRAS/Volendam en Jupiter ‘76. Na deze bijeenkomst wordt er wekelijks getraind.

Tijdstip

Onderdeel

19.00 uur

Inloop met koffie/thee

19.15 uur

Aanvang, kennismaking en introductie

19.25 uur

Omkleden

19.30 uur

Start training

20.30 uur

Einde training en evaluatie

Locatie: sportcomplex de Trije, Jan Rodenhuisplein 3 8801 ET Franeker
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 

Voor wie?

De activiteit is gericht op de doelgroep 55-plussers en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Iedereen doet mee op zijn of haar niveau. 

Aanmelden en informatie

Opgeven kan via Afke Guertin: technischezakenjupiter76@hotmail.nl.
Voor meer informatie belt u met Lammert Harkema (Beweegteam Waadhoeke) via telefoonnummer: 06 – 131 691 52.

Uw Reactie