Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken

Nieuwsbericht

Herinrichting gemeentepark van start

maandag 10 februari

De gemeente gaat van start met de herinrichting van het gemeentepark om het gemeentehuis heen. Onderdeel daarvan is het begin van het wandelpad dat beter bekend staat als het Dreeslaantje.

Op dinsdag 18 februari wordt gestart met onderhoudswerkzaamheden in het bos. 20% van de bomen wordt daarbij ‘gedund’ (of gekapt). Dat is de afspraak die eerder met een werkgroep zijn gemaakt. Het hout wordt hergebruikt in het nieuwe park.

Ontwerp van de werkgroep

Een werkgroep van inwoners maakte vorige winter het ontwerp voor het vernieuwde gemeentepark. De gemeenteraad stelde het ontwerp vervolgens vast. In het najaar is het ontwerp omgezet naar een uitvoeringsplan. Leden van de eerdere werkgroep hebben gecontroleerd of dit voldeed aan de afspraken en vastgesteld dat dat zo was. 

Bekijk hier het ontwerp (PNG, 1.473 KB) 

Bosrand verandert

In het plan zal de bosrand aan de kant van het gemeentehuis langzaam veranderen. Op dit moment staan er langs de bosrand vooral hoge bomen. Hierdoor is het hoogteverschil vrij plotseling. De bosrand heeft straks een geleidelijk hoogteverschil, de zogenaamde kern-mantel-zoom. Dat betekent dat de bomen, planten en struiken die naar het bos toe geplant worden, steeds hoger zijn.

Het werk aan het bos

Op dinsdag 18 februari start de gemeente met de onderhoudswerkzaamheden. In het eerste deel van het bos naast het gemeentehuis wordt ongeveer 20% van de bomen gerooid. Zulk onderhoud van het bos zal eens in twee tot drie jaar worden gedaan. Op deze manier ontstaat langzaam de geplande eindresultaat. Na het rooien van een klein deel van de bomen gaat de gemeente aan de slag met het grondwerk. Hierbij wordt de ondergrond op de juiste plaats en hoogte gebracht. Tot slot wordt de aanplant en verdere inrichting aangebracht. Bij goed weer verwacht de gemeente dat het werk in mei klaar is.

Opvragen uitvoeringsplan

U kunt het uitvoeringsplan voor het gemeentepark opvragen. Stuur hiervoor een mail naar communicatie@waadhoeke.nl

Uw Reactie