Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken
pagina icoon paspoort

Nieuwsbericht

Kinderen en jongeren mogen weer sporten

woensdag 29 april

Kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen vanaf 29 april weer buiten sporten. Wedstrijden zijn niet toegestaan en de groep van 13 tot en met 18 moet nog altijd 1,5 meter afstand houden.

Protocol 'Verantwoord Sporten'

De verenigingen in de gemeente mogen vanaf 29 april met buitenactiviteiten voor de kinderen en jongeren beginnen. Hiervoor moeten ze zich wel aan afspraken houden. Deze staan in het zogenaamde protocol ‘Verantwoord Sporten’ van NOC-NSF. Ook moeten verenigingen de gemeente informeren. Alle verenigingen hebben hier een e-mail over gekregen van de gemeente.

Binnensport

Binnensporten mag niet. Maar de binnensportverenigingen kunnen natuurlijk wel nadenken over een manier om buiten te sporten. De gemeente heeft ook aan de verenigingen gevraagd om na te denken over mogelijkheden om activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren die niet lid zijn van een vereniging. De buurtsportcoaches van beweegteam Waadhoeke denken met de verenigingen mee. 

Elkaar op de hoogte houden

Veel verenigingen zijn al begonnen met de voorbereidingen. Nadat zij hun plan met de gemeente hebben besproken kunnen ze aan de slag. De verenigingen laten binnen de dorpen en wijken weten wanneer activiteiten starten. De verenigingen en gemeente houden elkaar goed op de hoogte. Wij proberen ook samen alle inwoners zo goed mogelijk te informeren. Zodra er meer nieuws is laten wij u dat uiteraard weten.
 

Uw Reactie