pagina icoon paspoort

Nieuwsbericht

Nieuwe testen radarstation Wier

dinsdag 23 februari

Met ingang van woensdag 24 februari tot en met vrijdag 26 maart voeren Defensie en fabrikant Thales nieuwe testen uit aan de radar. Doel van de testen is te onderzoeken wat de aanpassingen die er zijn gedaan betekenen voor het goed werken van de radar. En wat de mogelijke invloed is op elektrische apparaten in de buurt.

Testdagen

De testen vinden plaats op werkdagen. De radar draait dan van 07.00 uur tot 19.00 uur. In deze periode zijn er twee tijdblokken waarin de radar signalen uitzendt:

  • Tussen 09.00 uur en 11.00 uur.
  • Tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

Op de testdagen staat de radar altijd uit tussen 19.00 uur ’s avonds en 7.00 ’s ochtends. Zodat u in de avond en nacht geen last heeft van eventuele geluidshinder. Samen met fabrikant Thales onderzoekt Defensie het geluid van de radar. Het kan enkele maanden duren voordat hiervoor een definitieve oplossing is.

Uw reactie is welkom

De testperiode is bedoeld om duidelijk te krijgen hoe de radar goed kan werken, zonder dat elektrische apparaten in de buurt er last van hebben of de geluidsnormen worden overschreden. Wij nodigen u van harte uit uw ervaringen te delen. Of deze nu positief zijn of negatief. Dat kan via het online contactformulier op de website van Defensie, via het mailadres radarstations@mindef.nl of via telefoonnummer (0800) 1351. Het kan zijn dat Defensie naar aanleiding van uw melding contact opneemt om samen te kijken naar een oplossing voor de verstoring van elektrische apparaten bij u thuis.

Meer informatie en vragen

Op de website van Defensie vindt u meer informatie over militaire radarstations. Ook hier kunt u terecht met uw vragen.