Kwijtschelding aanvragen
Heb je een inkomen op bijstandsniveau? Dan is het misschien mogelijk om kwijtschelding aan te vragen voor gemeentelijke belastingen. Op de website van het Noordelijk Belastingkantoor staan de regels en voorwaarden om kwijtschelding aan te vragen.
Hoe vraag ik kwijtschelding aan?
- Ga naar de website van het Noordelijk Belastingkantoor.
- Log in op MijnNoordelijkbelastingkantoor met jouw DigiD.
- Kies de optie ‘Kwijtschelding aanvragen’
- Doorloop de stappen om kwijtschelding aan te vragen.
Inloggen met DigiD
- Om in te loggen bij het Noordelijk Belastingkantoor heb je een DigiD nodig. Op de website van DigiD lees je ook meer over hoe DigiD werkt.
- Heb je geen DigiD? Je kunt een DigiD aanvragen op de website van DigiD. Heb je hierbij hulp nodig? Vrijwilligers van Humanitas helpen je hier graag mee.
Hulp nodig bij kwijtschelding aanvragen?
- Bekijk het stappenplan Kwijtschelding aanvragen. (pdf, 278 KB)
- Vrijwilligers van Humanitas helpen je graag. Stuur hiervoor een e-mail naar thuisadministratie.nwf@humanitas.nl en vermeld jouw naam, telefoonnummer en waarvoor je hulp vraagt. Vervolgens neemt een vrijwilliger van Humanitas contact met je op voor het maken van een telefonische afspraak.
- Neem telefonisch contact op met Griet Postma (06) 17 86 50 73 of Jacob van Vredendaal (06) 17 03 34 22 van Humanitas.
Goed om te weten
- Het aanvragen van kwijtschelding is gratis.
- Je kunt alleen kwijtschelding aanvragen als de aanslag op jouw naam staat. Heeft je partner en/of huisgenoot ook een aanslag op naam, dan moet je partner en/of huisgenoot zelf hiervoor kwijtschelding aanvragen.
- Op de website van het Noordelijk Belastingkantoor staan de regels en voorwaarden om kwijtschelding aan te vragen.
- De aanvraag kwijtschelding is niet alleen voor de gemeentelijke belastingen, maar ook voor de waterschapsbelastingen. Je hoeft maar 1 keer kwijtschelding aan te vragen voor beide aanslagen.
- Als zelfstandig ondernemer kun je ook in aanmerking komen voor kwijtschelding. Het moet gaan om belastingen die niet gaan over uitoefening van het bedrijf. Met andere woorden: privébelastingen.